Back on track

Så, helgen tillbringades med Jenny och Natalie.
Lördagen såg ut såhär:
-Handla käk
-Hämta Natalie som kom med tåget
-Dammsuga bilen
-Fika
-Glo på youtube klipp. Bla en massa musikvideos men även Charlie the Unicorn samt Emil i Lönneberga. Han heter inte ens Emil i Tyskland. Han heter MICHEL!! Vad är det för jävla namn?
-Promenera
-Se på The Reader (REKOMMENDERAS STARKT!)
-Laga mat:pasta med sås, fruktsallad
Vi kämpade även med att öppna vinflaskan. Det såg ut såhär:

Jag tror seriöst att det tog en kvart för oss att öppna den där förbaskade flaskan. Gillar inte vinöppnare som bara är som en skruv. Förstår ni vad jag menar? Ska googla och se hur man gör:P

Idag:
-Frukost
-Packa
-Toulon och se på film. Shutter Island. Den var på franska så jag fattade inte riktigt allt. Lite skum tyckte jag allt att den var. Just det. Vårt "parkeringskort" fastnade i maskinen. Vi ringde och jag sa att kortet fastnat. Han sa bara: kör mot utgången så släpper jag igenom er. Vi slapp alltså betala de 6 euro parkeringen kostat. Schysst va?
-Lämna Natalie vid tåget
-Stranden St Cyr. Älskar St Cyr! Kommer hänga där en heldel i sommar.

Mina ögon landade idag på en broshyr. Man kan köpa ett kort till tåget som ger 50% rabatt på resorna. Fatta värt! Ta tåget till Monaco eller Nice eller Marseille eller St Raphael (där jag bodde på hostel utan toadörr). Ställ bilen, ta tåget! TUUTUUUT!!

WIHO!

Snart bär det av till Jenny. Vi ska sedan hämta upp en tjej som heter Natalie och är en kompis till Jenny som jobbar som aupair i Aix. Hon har nog varit med på någon bild tidigare i bloggen. Sedan ska hela helgen tillbringas med dessa härliga tjejer. Inget planerat utan det blir en spontan härlig helg:) Ska bli skönt att komma ifrån huset lite. Hoppas bara solen tittar fram också och banne mig! Jag fick lite färg igår. Det är nog bara jag som kan se randen, men den finns där!

Nej, dags att ta mitt pick och pack och bege mig till Jenny.

Peace out


SOL

Har suttit i solen och läst. Fick jag färg? Ja, pyttelite tydligen. Eller, mest kräftfärg, men det är ju något iaf. Blåser som tusan gör det också.

Ikväll kommer pappan hem så äntligen kan jag relaxa i helgen. Ska träffa Jenny imorgon om inget annat dyker upp.

Annars har det inte hänt så mycket. Ingenting faktiskt.


Snart så

är det äntligen helg. Hoppas jag är ledig så jag kan hitta på något med Jenny. Har inte hört något från den svenska tjejen som ska vara i Felias familj så jag får nöja mig med en tysk denna helg:P

Annars hänt idag då? Hmm..Jogging i solen, kört så mycket bil som aldrig förr eftersom barnen äter hemma på torsdagar, städat, slappat, handlat mat...That's it.

Hörde en ny låt av Agnes Carlsson på radion. Hon är hemsk. Speciellt när hon sjunger på franska. Jag gillar henne inte. Inte ens lite. Jag har verkligen snöat in mig på Frankrike+Agnes Carlsson=det näst värsta mina öron någonsin utsatts för. Det värsta är min egen sångröst när jag kommer igång.

Just det, fick en kärleksförklaring av barnen. Kommer bli svårt att lämna de små liven här nere i maj.

Gu'natt Sverige


Bandol

Idag var det sista gången jag träffade Felia:( Lite tråkigt, men vi ska ses igen. Någon gång. Hur många gånger har man inte sagt det? "Vi MÅSTE ses snart igen" 700 år går, men icke ser man människan igen:P

Felia, jag och Jenny drog till Bandol, promenerade lite på stranden och strosade runt i staden. Som ni ser på bilden var vädret inte direkt att klaga på.                

Varken jacka eller sjal behövdes när vi satt på ett café, drack kaffe och lapade sol. Det enda som behövdes var solbrillor:P


Väl hemma kollade jag på termometern som sitter på ytterväggen, men den är nog inte tillförlitlig. Den visade nämligen 26 grader. Solen låg på så det kanske inte är konstigt, men 26 grader? I februari? Nej, det är inte möjligt. Eller??

Vilken röra

Som sagt. Lufthansa strejkar vilket gör att farsan kommer hem på fredag istället för imorgon. Vojne, vojne, vojne...Nu måste jag handla käk också..Hmm...vad ska det bjudas på? Frusen pizza? Japp, det blir det!

Oj

Vad omständigt (jag vet, det stavas omständLigt, men det ser bara fult ut så jag skriver på mitt sätt). Morsan här nere vill att jag ska komma tillbaka efter bröllopet i sommar och stanna en månad. Hon lockar med sol, bad och snygga killar... Sen skrev hon: snälla stanna, barnen älskar dig!!!!!
     Vi får väl se hur det blir med den saken, ska jobba hemma på cafét ju:) Vi får se hur det blir.

Annars då? Jo, eftersom Lufthansa strejkar så går inte flygen som de ska. Detta gjorde att jag var tvungen att åka hem tidigare från Troppan samt att pappan kanske inte kommer hem imorgon som planerat. Tur att jag kan hantera spontanitet eftersom jag är lite smått spontan själv. I vilket fall, morsan här nere skrev i ett mail att hon skulle ge mig en present från amerikat. Ska få jogginkläder:) Fett nice, precis vad jag behöver!

Vädret då? Jo, det har varit grått och regnat till och från. Nu öser det ner. Tror dock att jag föredrar regn framför snö och -100 grader som hemma:P


Roadtrip

Vår första anhalt lördagen den 20 februari var St. Tropez. Jag väntade mig en storstad med massor av trafik. Döm av min förvåning när jag upptäcker en gammal fiskestad som påminner lite om Visby.

Solen sken, men som ni kan se på bilden blåste det ordentligt.

Vi picknickade i den gamla hamnen. Baguetter, ost, kinderägg och vindruvor stod på menyn och därefter tog vi en kaffe. Riktigt gott!

Vi begav oss sedan mot Frejus-St. Raphael där vi skulle spendera natten. På ett hostel som vi kommer till om en stund. Vi blev sittandes i en bilkö 30 minuter pga...CYKELTÄVLING! Vad är det med cykling och Frankrike? Jag tror jag bär på en förbannelse. Så fort vi ska någonstans är det cykeltävlingar som hindrar framfarten.

Väl framme hittar vi till vårt hostel. Problem? Ja. Vi kommer inte in. Vi ringer ett nummer som står på en skylt. Är det någon som svarar? Nej.
Tillslut kommer vi in tack vare en trevlig kille. Vi väntar några minuter och inklampandes kommer då världens fylltryse. Vi som knappt fattar franska ska nu försöka tyda ut fyllesnack. Det gick sådär, men han väckte iaf den man som "vaktade" stället. Äntligen tänkte jag när jag plötsligt får fylltrysen över mig. Han ramlade ner för trappan och jag hamnade mellan honom och väggen. Mindre fräscht. Nåja, denna "vakt" var fet, luktade illa och var sömnDRUCKEN. Han sov vilket förklarade att han inte svarat i telefon. VI betalade och får rummet bredvid honom. Urk, tänkte jag, Felia och Jenny och tittade på varandra. Jag kollade runt i rummet, vilket såg ut att vara okej. Jag gick på toa, men det fanns ingen dörr att stänga. Vem snodde dörren undrade jag!

Idag, söndag den 21 februari åt vi frukost på stranden. Ingen jacka, ingen scarf bara jeans, skjorta och solbrillor. Solen värmde riktigt skönt och vi njöt.
Därefter strosade vi runt lite och sedan begav vi oss hemåt.



Det var en riktigt härlig helg och jag ska definitivt åka dit igen. Tack Jenny och Felia för en härlig helg!


Torsdag

Trodde det skulle vara jobbigt att ha barnen hemma hela veckan, men det har gått riktigt bra. Ikväll kommer Twan och hämtar mig sedan drar vi till Toulon eller något för att ta en drink och snacka lite. Är länge sen vi sågs så vi har mycket att ta igen. Eller något.

Whatever, på lördag drar vi till St Tropez. Eller, inte riktigt, men en stad i närheten iaf. Hostel är bokat och jag hoppas och tror det kommer vara fint väder.

Har kommit fram till att jag går väldigt konstigt. Mina tofflor jag fick av syrran är det redan hål i. Mormors raggsockar har jag gnuggat hål på. Jag skyller på kakelgolven, men innerst inne vet jag att det är jag som går som en kråka.

Var skönt väder ute idag, så jag sprang lite grann. Så grymt skönt! Synd att man ser ut som en mörbultad tomat när man kommer hem, men det får man ta.

Nej, nu ska jag börja fixa iordning mig inför kvällen. Blir snart hämtad av holländar'n.

På återseende mina kära läsare som råkar vara ganska dåliga på att kommentera....;)

Dröm?

Det var mitt i natten. Jag låg med ansiktet mot väggen och plötsligt känner jag hur någon försöker lägga sig i sängen och liksom trycker mot min rygg för att maka på mig. Jag håller upp handen mot väggen för att spjärna emot och säger sluta på engelska, franska och svenska. Efter ett tag försvinner den här "personen. " Kan fortfarande känna hur "den" tryckte mot ryggen. Fick verkligen spjärna emot med händerna. Var detta en dröm? Inbillning? Påhitt? Vad var det?

Btw, den 7e maj landar jag i Sverige igen. Bara 2 månader och lite till kvar.
GALET!

Tiden kommer gå riktigt jäkla fort!


Marseille

Var i Marseille idag med tjejerna. Mor, var stolt! Vi var kulturella och gick till en kyrka.  Vi står vid den röda punkten i "Le vieux port" och tittar upp. Då ser vi detta:

Inte båten utan kyrkan i bakgrunden. På berget. Hmm, tänker vi. Ska vi gå dit?
Ja, varför inte? Så vi traskar på och efter ett tag ser vi detta och tänker: Ska vi gå ÄNDA DIT UPP?
JA, säger vi  och fortsätter gå.


Tillslut kom vi fram till Notre Dame de la Garde. Vi flåsade, benen var helt slut men det var coolt. Utsikten var fantastisk trots dimman.


Sen tog vi tåget hem igen. Fett bra helg har det varit:)



Aix-en-Provence

hette dagens utflyktsmål.
De har H&M där. Jag handlade en stor randig kofta, jeansskjorta, t-shirt, klänning och ett par örhängen. Inte illa och sånt jag behöver. Jag är nöjd med andra ord:)

Ikväll blir det tacos, mojito och vin. Imorgon blir det Marseille.

Btw, kallt som satan här nere. Låg runt 0 hela dagen... Eldar för fulla muggar eftersom det är kallt när ingen annan eldar...

Åååh, vad det ska bli trevligt ikväll, nej nu får jag ta och duka bordet.

Ajöken

Vårtecken

Tillåt mig att presentera Frankrikes vårtecken:


"..knoppar i mormors syren" kommer ni ihåg den visan? Tänker alltid på den när jag ser eller känner doften av syren.




Och sist men inte minst.....


KROKUSAR!!!


Dårar

eller inte.
Jag har ju tidigare sagt att ALLA fransmän kör som dårar, men jag tar tillbaka det. En karl (inte gubbe, utan en karl) körde 50 på 70-väg. Blev jag irriterad? Svor jag för mig själv? Suckade jag och sa ALLEZ ALLEZ lite tyst för mig själv? Oui, det gjorde jag. Jag svor när folk körde 80 på 90 väg (RIP 90-vägar) hemma, gissa irritationen i min bil samt de som låg bakom. 
     Nåja, han kanske precis klarat uppkörningen eller var blind eller något, man vet aldrig. Jag kom ju fram till slut.

På tal om dårar. För några veckor sedan körde jag in på Carrefours parkering. Ni kan aldrig gissa vad jag såg. På parkeringen, mot en vägg mellan 2 bilar står en karl och kissar. Ja, ni läste rätt. Han kastade vatten på en parkering. Moget. Verkligen.



Prag

Jag vill verkligen åka till Prag. Hittat billiga biljetter 28 maj-4 juni för mindre än 500 spänn tur och retur med alla skatter och sånt. Skulle vara kul att vara någon annanstans när jag fyller 20, göra något annorlunda. Vad kan då vara bättre än att upptäcka ett nytt land? Känns fett värt. Finns billiga hotell. De har god öl. Det är allt jag behöver. Jag funderar seriöst på att dra dit. Jag drar själv om ingen är på;)

Längtar till helgen, då ska jag och tjejerna dra till Aix en Provence. Det bästa med det? H&M finns där;)
Längtar till sommaren på Gotland. Ska bli skönt att jobba på cafet igen, det är verkligen sommar för mig. Efter alla år där kan man inte förknippa det med annat än sommar. Hur länge har jag jobbat där nu? 6-7 år? Galet!:) Tror jag lider av 20-årskris. Känns väldigt konstigt och väldigt vuxet (läs gammalt) när jag kan säga att "för 13 år sedan gifte sig mor och far och jag har minnen av det". 13 år!!!!! Hallå!! Känns som om det var igår jag gick på dagis. Tänk om man kunde få vara 5 hela livet. Orkar inte bli vuxen och ta hand om seriösa saker som fakturor, bolån, studielån, bilbesiktningar, amorteringar och annat som jag knappt vet vad det innebär.

Nej, nu får jag snöra på mig skorna och ge mig ut och springa så jag får tankarna på annat än lågkonjunkturer, försäkringar och andra vuxensaker.


YEAY!

Har hittat logopedutbildning i Göteborg!:D Jag är glad! Gbg lockar extremt mycket trots att jag inte varit där på 700 år och inte kommer ihåg ett skit, men jag har hört att det är en härlig stad, så varför inte? Ååh, detta gjorde min dag!

Snus!

Yes, jag har fått snus av morsan!!!
TACK!!
Kul att jag fick tuggummi också, jag ska ta hand om mina tänder mor lilla, don't worry;)

Fy fan

vad ont jag har i magen!
Började som vanligt på natten, gjort ont hela tiden och har spytt en gång. Vad fan är det här? Haft det x antal gånger och jag kan knappt gå upprätt eller lyfta benen för då gör det ont. Jag blir galen, ska jag ha såhär ont en gång i månaden går jag till doktorn, för jag pallar inte! Ge mig morfin eller något, snäla!

Adieu

Igår sade vi herrå till Annika som numera kommer befinna sig i sitt kära hemland Tyskland. Lite trist, men c'est la vie som fransmännen säger.
Åt pizza, drack vin och blev bjudna på limoncello av servitören. Fett nice!

Annika och Jenny
Felia och Jag

Det var allt Karlsson hade att bjuda på den här gången.
Go'kväll


Glad

Har precis pratat en timme med världens bästa Elin.

Var i övrigt i Toulon med tjejerna. Köpte inte så mycket. Som vanligt, men jag drack en god cappuccino med vispgrädde. Inte illa om du frågar mig;)

Är trött. Som bara den. Ska släcka lampan i tid ikväll för en gångs skull.

Godnatt Sverige



KORS vilket tråkigt inlägg, men det är iaf enn uppdatering så nu vet ni att jag lever iaf;)

Det är nice, det är det som ger en power

säger traktornörden i Anders och Måns. ÄLSKAR ANDERS OCH MÅNS!!!

Så, vad har jag gjort idag? Jo, jag har:
Träffat den nya au pairen Jenny som ska ta över efter Annika
Varit i St Cyr och ätit burgare på donken
Sprungit
Duschat 2 gånger
Ätit pizza
Hoppat studsmatta med barnen
Här kommer en liten bild från dagen också.

Har förresten några tankar kring kaffe. Häromdagen var alla "coffee pads" slut. De hade endast kvar sådana utan koffein. Varför väljer man att dricka koffeinfritt kaffe? Det är som att...Dricka vodka utan sprit. HELT OACCEPTABELT! Jag levde på te. Snacka om jag blev glad när jag såg att jag äntligen kunde få en kopp kaffe. Med koffein. Till frukost. En frukost utan kaffe ger en dålig start på dagen.
När vi var på ett café häromdagen (gud vad mycket som hände häromdagen) beställde mina 2 vänner varsin kopp latte. Döm av min förvåning när jag insåg att de fick 2 koppar (hallå, 2 glas ska det va) med en skvätt kaffe i samt en kanna med varm mjölk. Här fick man minsann blanda ihop sin egen lilla latte. Det är som när man vill ha varm choklad. Man får varm mjölk med oboy pulver. OUTBLANDAT! Hallå hallå i det blå, no service här inte!
Så det var mina tankar kring kaffe, mjölk, choklad och Frankrike.

Godnatt Sverige önskar "la grande madame"

Februari

Då har det helt plötsligt gått 3 veckor här nere. Har gått skitasnabbt och nu befinner jag mig en månad närmare stranden, sommaren, brännan och Sverige. Längtar faktiskt inte hem. Inte ens lite. Känns konstigt, men så är det.

Fick lön idag. Trots att jag bara jobbat 2 veckor i januari fick jag en hel månadslön bara för att jag varit ensam med ungarna och för att de gillar mig. Pengarna ska sparas. Antar att  de kommer väl till pass när studentlivet börjar igen i höst:P Palla leva på nudlar och bo i tält för att plånboken gapar tom.






RSS 2.0